Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιτικοί με υπερπολυτελείς θαλαμηγούς σε off shore

Στη μαρίνα του Φλοίσβου και τη VIP μαρίνα στη Βουλιαγμένη έρευνες ανδρών του ΣΔΟΕ έβγαλαν λαβράκια!
Περισσότερες από εβδομήντα υπερπολυτελείς θαλαμηγοί έχουν δεσμευτεί μέχρι να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και το «πόθεν έσχες» των καπετάνιων ιδιοκτητών τους, που αυτή τη φορά δεν είναι μόνο επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και εφοπλιστές, αλλά και πολιτικοί.

Τα περισσότερα από τα σκάφη αναψυχής που δεσμεύτηκαν έχουν ξένες σημαίες και ανήκουν σε off shore εταιρείες. Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνονται και δύο σκάφη άνω των 20 μέτρων τα οποία είναι καταχωρημένα σε off shore του εξωτερικού και φέρονται να ανήκουν σε πολιτικά πρόσωπα.

Από επιτόπιο έλεγχο των ανδρών του ΣΔΟΕ στη μαρίνα του Φλοίσβου όπου βρίσκονται ελλιμενισμένα, αλλά με βάση και άλλες πληροφορίες, προέκυψε ότι το ένα ανήκει σε πρώην υπουργό που δήλωσε στους άνδρες του ΣΔΟΕ ότι το σκάφος δεν ανήκει στην ίδια, αλλά στον σύζυγό της, και μάλιστα πουλήθηκε πριν από λίγο καιρό.

Το δεύτερο σκάφος προέκυψε ότι είναι ιδιοκτησίας άλλου πρώην υπουργού και σημερινού βουλευτή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ανήκει στον ξάδερφό του και όχι στον ίδιο.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες σκαφών που δεσμεύτηκαν, τους διαμηνύθηκε ότι εφόσον από τον έλεγχο των στοιχείων τους προκύψει ότι δεν είναι νόμιμα, τότε θα πρέπει ή να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους αναδρομικά από τη στιγμή απόκτησής τους ή άλλως θα κατασχεθούν υπέρ του Δημοσίου και οι ίδιοι θα διωχθούν με βάση τον νόμο για λαθρεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει και άλλες θαλαμηγούς από τη μαρίνα της Βουλιαγμένης, από τις οποίες ακόμη τρεις εξετάζεται αν ανήκουν σε πολιτικά πρόσωπα. Ορισμένοι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που τα χρησιμοποιούσαν ως επαγγελματικά ενώ ήταν ιδιωτικά, πάντως, προέβησαν σε νομιμοποίηση και πλήρωσαν εκατομμύρια ευρώ στο ΣΔΟΕ.

espressonews